Skip to content

კომბუჩას მარგებელი თვისებები

გამოქვეყნებულია 18 დეკემბერი, 2023 | 2 წუთი წასაკითხად | გაზიარება
ბლოგში წაიკითხავთ

SWEE კომბუჩა გაჯერებულია ანტიოქსიდანტებით, რომლებსაც შეგვიძლია უჯრედის მცველები ვუწოდოთ. ადამიანის ორგანიზმში გამუდვებით მიმდინარეობს გარდაქმნები. სწორედ ამ პროცესების დროს წარმოიქმნება მავნე ნაწილაკებიც, რომლებიც თავს ესხმიან უჯრედებს და ცდილობენ მათ მწყობრიდან გამოყვანას, რის შემდეგაც შეიძლება განვითარდეს გულისა და სისხლძარღვების დაავადებები, ასევე ენდოკრინული, ალცჰაიმერის თუ სიმსივნური დაავადებები. ასეთი უჯრედების უწყინარ არსებებად ქცევა კი, სწორედ ანტიოქსიდანტების მოვალეობაა.

მარგებელი თვისებები

ჩვენი ვიტამინებით სავსე კომბუჩას შემადგენლობა C, B2 და B6 ვიტამინებს მოიცავს.SWEE კომბუჩა გაჯერებულია ანტიოქსიდანტებით, რომლებსაც შეგვიძლია უჯრედის მცველები ვუწოდოთ.

  • ვიტამინ C აძლიერებს იმუნიტეტს; აჯანსაღებს კანს და მატებს მას ელასტიურობას; სძენს ძვლებს სიძლიერეს; ხელს უწყობს, როგორც კუნთების სრულ ფუნქციონირებას, ასევე  ხრტილოვანი ქსოვილის ერთგვაროვნებას.
  • ვიტამინი B2 მონაწილეობს სისხლის წითელი უჯრედების — ერითროციტების წარმოქმნაში, ასევე უჯრედებისთვის ენერგიის(ატფ) შექმნაში;  ამაღლებს მახვილი მხედველობის უნარს.
  • ვიტამინი B6 აუცილებელი ნივთიერებაა ნახშირწყლების, ამინომჟავებისა და ცხიმების გარდასაქმენლად; მნიშვნელოვან როლს თამაშობს ნერვული სისტემის ჩვეულ რეჟიმში ფუნქციონირებისთვის; მონაწილეობს სისხლის წითელი უჯრედების ფორმირებისას; ასევე, ხელს უწყობს კანის სიჯანსაღეს.
  • ვიტამინი B12 მონაწილეობს სისხლის წითელი უჯრედების — ერითროციტების წარმოქმნაში, ასევე უჯრედებისთვის ენერგიის(ატფ) შექმნაში;  ამაღლებს მახვილი მხედველობის უნარს.

 

წარმოების პროცესი

წარმოების პროცესს ვმართავთ ჩვენთვის უმთავრესი ღირებულებით — შევინარჩუნოთ ნატურალურობა, კომბუჩას, როგორც ფერმენტირებული ცოცხალი სასმლის ფუნქციურობა, უმაღლესი ხარისხი და გემო, ანუ ინდუსტრიული წარმოება კომპრომისების გარეშე. ამგვარი მიდგომა გუნდის თითოეული წევრისთვის საამაყოა, ჩვენი პროცესი კი, ინოვაციური და სრულად გამჭირვალე.

SWEE კომბუჩას საწარმო

ჩვენი ხედვა და მიზანია შევქმნათ ფუნქციური სასმელი ყოველგვარი ხელოვნური დანამატების გარეშე. რის შესაძლებლობასაც ჩვენი თანამედროვე სახარში დანადგარებით აღჭურვილი საწარმო და განვითარებული ტექნოლოგია გვაძლევს. მათი გამოყენებით შეგვიძლია უარი ვთქვათ ხელოვნურ არომატიზატორებსა და პასტერიზაციის მეთოდებზე. სწორედ ასე ვქმნით ფერმენტირებულ ცოცხალ სასმელს — კომბუჩას.

 

ყველაფერს გემრიელი, სუფთა წყლით ვიწყებთ. რომელსაც 210 მეტრის სიღრმის ჭაბურღილიდან მოვიპოვებთ. წყალი გადის სამ-საფეხურიან ფილტრაციას. ვიყენებთ მხოლოდ უჟანგავი ფოლადის მასალას. ჩამოსხმის მექანიკა სრულად ავტომატიზირებულია, ხოლო პროცესი წყლის გაფილტვრიდან ბოთლში ჩამოსხმამდე მკაცრად გაკონტროლებული. მაღალტექნოლოგიური დამჟანგველი ჩვენს კომბუჩას უნიკალურ გემოს ანიჭებს და უხვად ავსებს მას სასარგებლო მჟავებითა და ბაქტერიებით.

 

კომბუჩას ისტორია

ტრადიცია აწმყოში — კომბუჩას ერთ-ერთი საუკეთესო აღწერა, ალბათ, სწორედ ეს სიტყვებია. მას უძველესი დროიდან აქტიურად იყენებდნენ აღმოსავლეთ აზიაში. დანამვილებით არავინ იცის, თუმცა, კომბუჩას წარმოშობის სავარაუდო ადგილად ჩინეთი მოიაზრება. ზოგიერთ უძველეს წყაროში კომბუჩას ,,უკვდავების ჩაიდ’’ ან ,,სიცოცხლის ელექსირად’’ იხსენიებენ. რამაც შეიძლება ახსნას ლეგენდაც, რომ მეომრები მას ბრძოლის წინ სვამდნენ.